Explorați teritoriul GAL Eremia Grigorescu 1863

Teritoriul GAL EREMIA GRIGORESCU 1863 face parte din unitatea Podişul Moldovei și este alcǎtuit din 12 Unități Administrativ Teritoriale (UAT-uri). Mergeți cu mouse-ul pe elementele de mai jos pentru a vedea evidențierile de pe harta interactivă.

Târgul Bujor

Vânători

Tulucești

Frumușița

Scânteiești

Cuca

Rediu

Foltești

Măstăcani

Fârțănești

Vlădești

Băneasa

Alcătuire

Componenta Parteneriatului Asociației GAL Eremia Grigorescu 1863 Galați este format din urmatoarele sectoare:

Infrastructură

Infrastructura este slab dezvoltata  la nivelul zonelor rurale acest fapt avand un impact negativ asupra dezvoltarii economice si a calitatii vietii.

Transport

Teritoriul este traversat de două drumuri naționale (DN25 și DN24D), drumuri județene și comunale, ce conectează UAT-urile. Starea acestora și infrastructura adiacentă necesită modernizări pentru a sprijini dezvoltarea economică și pentru a crește calitatea vieții.

Educație

Fiecare comună dispune de grădinițe și școli primare și gimnaziale. Cu toate acestea, infrastructura educațională se confruntă cu deficiențe în dotări și stare tehnică, ceea ce afectează calitatea serviciilor oferite comparativ cu centrele urbane din apropiere.

Sănătate

Infrastructura de sănătate din teritoriu nu are capacitatea de a susține un nivel decent de trai, nefiind capabilă să ofere servicii de înaltă calitate și diversificate, care să acopere nevoile populației.

Alte aspecte

Clima

Clima teritoriului aparține în totalitate sectorului de climă continentală (partea sudică și centrală însumând mai bine de 90% din suprafață, se încadrează în ținutul de climă de câmpie, iar extremitatea nordică reprezentând 10% din teritoriu, în ținutul cu climă de dealuri). În ambele ținuturi climatice, verile sunt foarte calde și uscate, iar iernile geroase. Solurile de pe raza administrativă a GRUPULUI de Acțiune Locală EREMIA GRIGORESCU 1863 GALAȚI, sunt de calitate foarte bună și bună, în majoritatea suprafețelor deținute se necesită foarte puține măsuri ameliorative, cu privire la prevenirea degradării stării lor fizice

Mari suprafețe sunt cultivate cu viță de vie, pomi fructiferi, cereale şi plante tehnice. Se poate observa astfel, că o mare parte a terenului administrativ al GRUPULUI de Acțiune Locală” EREMIA GRIGORESCU 1863 GALAȚI” este folosit în agricultură. Principalul dezavantaj al dezvoltării acestei ramuri economice este sintetizată prin distanța semnificativă față de principalele piețe de desfacere, și anume municipiile reședință de județ, Galați, precum si a lipsei banilor pentru investitii in utilaje, echipamente si/sau realizarea unui flux tehnologic continuu.

In aceasta privinta teritoriul aferent patrimoniului prezinta urmatoarele avantaje si dezavantaje: primăriile oferă o gamă largă de servicii şi informaţii la nivel local; există interes din partea UAT şi posibilitatea de a asigura cofinanţarea în diverse proiecte. Cu toate acestea primăriile tind să preia furnizarea majorităţii serviciilor la nivel local si se confrunta cu lipsa de personal dar si cu lipsa fondurilor.

In ceea ce priveste patrimoniul cultural si natural  – Unul din cele mai importante patrimonii de mediu din teritoriul GRUPULUI de Acțiune Locală EREMIA GRIGORESCU 1863 GALAȚI este Parcul Național Lunca Joasă a Prutului Inferior situat pe raza comunelor Vânători și Tulucești, județul Galați. O altă arie protejată este Pădurea Pogănești din localitatea Băneasa.